Σελίδες

Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Το εξωαγωνιστικό στοιχηματικό impact της μεταγραφής του Νεϊμάρ



Η μεταγραφή του καλοκαιριού που θα συζητιέται για κάμποσα χρόνια στο ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα δεν είναι άλλη απο την μετακίνηση του Νεϊμάρ απο την Μπαρτσελόνα στην Παρί Σεν Ζερμέν για το ποσό - ρεκόρ των 222 εκατομμυρίων ευρώ.
Για το οικονομικό καθαρά κομμάτι αλλά και για τα περί Financial Fair Play ,έχουν γραφτεί και θα γραφτούν αρκετά ,όπως και για το αν τα λεφτά των Καταριανών ιδιοκτητών της Παρι ξοδεύτηκαν με τον σωστό τρόπο αλλά νομίζω πως αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο τον μέσο παίκτη στοιχήματος είναι πάνω απ όλα το impact που θα έχει ο Βραζιλιάνος στις αποδόσεις αλλά και στις επιδόσεις της Παρί Σεν Ζερμέν όταν αγωνίζεται κυρίως στις εγχώριες διοργανώσεις.
 Οι παρκάτω σκέψεις και η ανάλυση αφορούν κυρίως την εξωαγωνιστική προέκταση της μεταγραφής,που σίγουρα όμως αναμένεται να επηρεάσουν την PSG και τα αποτελέσματά της στα ματς που θα αγωνιστεί:
    Θεωρώ δεδομένο οτι η Παρι Σεν Ζερμέν θα τύχει προστασίας τόσο απο τους διαιτητές, τις αντίπαλες ομάδες ,όσο και απο την ίδια την Γαλλική Ομοσπονδία ποδοσφαίρου.
Δεν εννοώ φυσικά οτι η Ligue1 θα καταντήσει κατηγορία επιπέδου Βαλκανίων ή πρώην ανατολικού μπλόκ,αλλά σίγουρα στα σκληρά μαρκαρίσματα για παράδειγμα, πιστεύω οτι οχι μόνο θα υπάρχει μηδενική ανοχή,αλλά μάλλον υπερβολική ευαισθησία απο τους διαιτητές,τόσο σε επίπεδο καταλογισμού φάουλ,όσο και τιμωρίας.
      Στο ίδιο μοτίβο προστασίας θεωρώ οτι θα κινηθεί και η Γαλλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου.
Για πρώτη φορά το γαλλικό πρωτάθλημα πάει να αποκτήσει μια αρκετά πειστική αίγλη ,που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Αράβων ιδιοκτητών της Παρι τα προηγούμενα χρόνια,δεν είχε καταφέρει να βρεί.
Αν δε , η Μονακό καταφέρει να κρατήσει και φέτος τον Μπαπε (ήδη έχει απορρίψει μια πρόταση της Ρεαλ Μαδρίτης) τότε θα υπάρξει ενδεχομένως και ανταγωνισμός στην κορυφή και ο διαφαινόμενος περίπατος της PSG ίσως να μην μοιάζει και τόσο δεδομένος.
Απο κοντά Λυών και Μαρσέιγ που μπορεί η πρώτη να έχει πουλήσει Λακαζετ και Τολισό σε Αρσεναλ και Μπάγερν αντίστοιχα,αλλά με τις προσθήκες που έχουν κάνει και οι δύο,αναμένεται να έχουν ανταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα.
Αυτό φυσικά σημαίνει πως το προϊόν αναβαθμίζεται σε αξία και μεγαλύτερη αξία σημαίνει περισσότερα χρήματα στο μέλλον για όλες της ομάδες της Λιγκας.
       Απο κοντά και οι υπόλοιπες ομάδες.Σίγουρα θα έχουν ενα έξτρα κίνητρο να κοντράρουν τους Γάλλους...γκαλάκτικος,αλλά ο σεβασμός πλέον νομίζω θα θεωρείται δεδομένος.
Το τακλιν με τις... δύο τάπες και γενικά τα λοιπά.. "κλωτσίδια" δεν  νομίζω να είναι η πρώτη επιλογή των αμυντικών των αντιπάλων της Παρί.
Ποιος θα θελε εξάλλου να αμαυρώσει το ποδοσφαιρικό του όνομα ως ο παίκτης που αχρήστευσε την ποιο ακριβή μεταγραφή  όχι μόνο του γαλλικού αλλά του παγκόσμιου ποδοσφαίρου;

Στο σημερινό ματς απέναντι στην Αμιάν ήδη οι αποδόσεις του -2.5ΑΗ για την Παρί έχουν καταρρεύσει απο το αρχικό 2.40 στο 1.85 (είχα τουιταρει σχετικά στον προσωπικό μου λογαριασμό απο...προχθές,πως ακόμα και το 2.00 που βρισκόταν τότε η απόδοση αποτελεί value ) μόνο και μόνο λόγω του hype της παρουσίασης του Βραζιλιάνου στο Παρκ νετ Πρενς, καθώς δεν θα αγωνιστεί για διαδικαστικούς λόγους.

Μένει να δούμε αν η παραπάνω ανάλυση και οι σκέψεις μου επιβεβαιωθούν σε ένα χρόνο απο τώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου