Σελίδες

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Στοίχημα,ψέμματα και η μεταγραφή του Ντι Μαρία



Παραφράζοντας τον τίτλο της γνωστής ταινίας,το σήριαλ της μεταγραφής απο την Ρεάλ Μαδρίτης στην Παρί Σεν Ζερμέν του Αργεντίνου άσσου ,(που ενώ απο ένα σημείο και μετά έμοιαζε σχεδον με σίγουρη τελικά δεν έγινε) εκτός απο καθαρά ποδοσφαιρικό ενδιαφέρων ,είχε και αρκετό στοιχηματικό.
Και μάλιστα αυτό το στοιχηματικό ενδιαφέρων είχε όλα τα στοιχεία ενός κανονικού «στοιχηματικού» θρίλερ:Οι αποδόσεις που βγάλανε οι μπουκμέηκερς για το αν θα γίνει τελικά η μεταγραφή ή όχι, «καταρρεύσανε» απο το αρχικό 8.00 σε επίπεδα του 1.12 και αυτή η πτώση,απο ένα σημείο και μετά, συνέπεσε διαβολικά με την...εμφάνιση μιας φωτογραφίας απο την μπουτικ της Παρι σεν Ζερμεν,οπου ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τις πτωσεις των αποδοσεων,στα επιπεδα του 1.12 που προανέφερα ποιο πάνω.

Μια φωτογραφία εμφανίζεται.



Τα σόσιαλ μίντια και συγκεκριμένα λογαριασμοι στο  Τουιτερ ,που σχετιζονται τόσο με την μεταγραφολογία ,όσο και με τον τζόγο,γεμίσανε στις 23 Ιουλίου του 2014, με μια φωτογραφία οπου υποτίθεται οτι εδειχνε την Μπουτικ της Παρί Σεν Ζερμέν ,να έχει αρχίσει να πουλάει φανέλες της ομάδας με το ονομα του Ντι Μαρία.
Ακόμα και λογαριασμοί με αρκετά μεγάλη εγκυρότητα,αναδημοσιευσανε σε τουιτ την φωτογραφία και ένα τσουνάμι φημών και συζητήσεων άρχισε να δημιουργείται,για το αν οι υπογραφές της μεταγραφής του Αργεντίνου ,ήταν πλέον μια τυπική διαδικασία σε ενα ντήλ που είχε ήδη τελειώσει.
Σκεφτείτε το εξάλλου:Ποια ομάδα θα ξοδευε πόρους τυπώνοντας φανέλες και μάλιστα φανέλες που ήδη πωλούνται στις μπουτίκ της,αν το όνομα του παικτη που αναγράφεται στην φανέλα δεν αποτελουσε σίγουρα μέλος της?Τόσο η οικονομική ζημιά άλλα και το αρνητικό χτυπημα στο πρεστιζ της σε κάθε αντίθετη περίπτωση,θα ήταν τεράστια.


Κατα συμπτωση οι αποδόσεις για το αν γίνει η μεταγραφή γκρεμίζονται.




Στις 22 Ιουλίου,μια μερα δηλαδή πριν εμφανιστεί η περίφημη φωτογραφία οι αποδόσεις για το αν γίνει ή οχι η μεταγραφή του Ντι Μαρία ήταν στα επίπεδα που βλέπετε στο πράσινο πλαίσιο της παραπάνω εικόνας:Μινιμουμ στο 1.4 με μέγιστο το 1.47.Φυσικά οι αποδοσεις είχαν ξεκινησει απο τα επιπεδα του 7.00-8.00 και ήδη η πτώση ήταν τεράστια,όμως οι τιμές του συμπεριλαμβάνανε και κάποια αμφιβολία που υπήρχε για το αν θα γίνει ή οχι η μεταγραφη.

Στις 23 Ιουλίου η παραπάνω φωτογραφία εμφανίζεται.Οπως βλέπετε στο κοκκινο πλαισιο  της εικόνας μερικοι μπουκμεηκερς αναπροσαρμόζουν τις αποδόσεις τους,ενω αλλοι τις εχουν βγαλει εντελώς ,κανοντας τες suspend.


Στις 24 Ιουλίου (πορτοκαλί πλαισιο στην ποιο πάνω εικόνα) ,κατα σύμπτωση μια μέρα μετα που γέμισε το τουιτερ με την παραπάνω φωτογραφία,οι αποδόσεις πλέον ειχαν καταρρεύσει ακόμα και στο 1.14!
Πρόκειται για μια μείωση του 65% σε σχέση με την μίνουμουμ απόδοση του 1.40 ,που υπήρχε μόλις πριν ενα 24ωρο!
Σίγουρα το ποσοστό τεράστιο!



Ποια ομως ηταν η αλήθεια πίσω απο την περίφημη φωτογραφία;

Οπως βλέπετε στην παρακάτω εικόνα η αληθινή αρχική φωτογραφία ,δεν είχε καμμία σχέση με την πραγματικότητα αλλά αποτελούσε προΐον επεξεργασίας.




Για κάποιους ποιο έμπειρους ίσως κάτι τέτοιο να ήταν εμφανές απο την αρχή,μια και τα σημάδια ηταν αρκετά (χαμηλή ανάλυση,φιλτρο στο χρώμα κτλ)είμαι ομως σίγουρος οτι για τους περισσότερους
ήταν αρκετά πειστική.Εξάλλου ειδικά στον κόσμο του τουιτερ,πόσο ασχολείστε εξωνυχιστικά ακόμα και με τα ποιο παράξενα του ταιμλαιν σας?
Φυσικά κάποιοι χρήστες κατάλαβαν την fake φωτο,αλλά το κακό ειχε γίνει και η χιονοστιβάδα ή καλύτερα το τσουνάμι που μπορεί να προκαλέσει ενα ψέμα στο ιντερνετ ή και σε άλλα μεσα ,δυσκολα σταματιέται.

Έριξε όμως πράγματι τις αποδόσεις η παραπάνω φωτογραφία?

Δύσκολο και ίσως αδύνατο να απαντηθεί το συγκεκριμένο ερώτημα.
Ισως το timing  αυτης της πτώσης απο το 1.50 στο 1.14 να αποτέλεσε μια απλή,μα συνάμα σατανική σύμπτωση με την εμφανιση της fake φωτο και πραγματικά οι 2 πλευρές να είχανε φτάσει πολύ κοντά στην μεταγραφή.
Κατα την γνωμη μου σιγουρα  επηρέασε τόσο την κρίση ,όσο και την ψυχολογία των public bets και ενδεχομένως να έπαιξε τον ρόλο της,who knows?
Το σίγουρο όμως είναι ,πως στο στοίχημα η ψυχολογία  είναι ενας σημαντικός παράγοντας στην επιλογη στοιχηματικών αποφάσεων.

Για την ιστορία η μεταγραφή που τελικά φαινότανε τόσο σίγουρη δεν έγινε ποτε και τελικά η ρήση οτι "αν κάτι ειναι πολύ καλο μάλλον δεν ειναι και αληθινό",επαληθεύτηκε πανηγυρικά.


ΥΓ:Περίτρανη απόδειξη απο τα παραπάνω,οτι σκρινσοτ προηγούμενων αποτελεσμάτων στο στοίχημα κατοπιν εορτης, που δεν εχουν δημοσιοποιηθεί πουθενά ποιο πρίν,δεν εχουν καμία μα καμία αξία,καθως η επεξεργασία τους είναι πανευκολη, ακόμα και με την εφαρμογή ζωγραφικής των windows.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου