Σελίδες

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Πότε αξίζει να παίξεις Τζόκερ:Οι πιθανότητες και το value των τυχερών αριθμών








Οι γραμμές αυτές γράφονται έπειτα απο ένα ακόμα σερί τζακ ποτ (το 13ο στη σειρά) του δημοφιλούς παιχνιδιού λοτταρίας του ΟΠΑΠ και σίγουρα θα είναι επίκαιρες και στο μέλλον,καθώς πάντα τέτοιου είδους σερί απο τζακ - ποτ ,κάνουν κάποια στιγμή την εμφάνιση τους κατα την διάρκεια των κληρώσεων.
Ίσως να αποτελεί έκπληξη για τους αναγνώστες του blog το συγκεκριμένο ποστ μια και εκ πρώτης όψεως δεν έχει κάποια σχέση με το στοίχημα και τα bet analytics που είναι η κυρίως θεματολογία του ιστολογίου,αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
Οτιδήποτε έχει σχέση με πιθανότητες και άρα αποδόσεις,που σε αυτές ρισκάρει ενας παίκτης συγκεκριμένο χρηματικό ποσό με σκοπό το κέρδος ,φυσικά και έχει θέση σε ενα στοιχηματικό blog!

Οι πιθανότητες και το value των αριθμών του Τζοκερ





Σε γενικές γραμμές το τζόκερ (όπως και τα υπόλοιπα παιχνίδια λοτταρίας του ΟΠΑΠ )είναι παιχνίδι προς αποφυγή για οποιοδήποτε παίκτη.
Ο λόγος είναι το τραγικό payout  ,δηλαδή η επιστροφή χρημάτων στον παίκτη ,αναλογικά με τις πιθανότητες που έχει να κερδίσει.
Η πιθανότητα του να πιάσει κάποιος 5+1 αριθμούς στο συγκεκριμένο παιχνίδι,παίζοντας ενα απλό δελτίο των 5 αριθμων απο τους 45 και 1 απο τους 20 τζόκερ ,ισούται με απόδοση  24,435,180 (ναι είναι μια στα 24,5 εκατομμύρια)  .
Το κόστος του παραπάνω δελτίου είναι 0.5€ και άρα αν ο ΟΠΑΠ είχε μηδενική γκανιότα θα έπρεπε μα πληρώνει στον νικητή ,εφ όσον υπάρξει  €12,217,590 € εγγυημένα.
Ομως σε κανονικές κληρώσεις του τζόκερ που δεν έχουν προηγηθεί σερί τζακ ποτ ,φυσικά το ποσό που κερδίζει κάποιος είναι γύρω στο 1,000,000€ και φυσικά αυτό το ποσό δεν είναι εγγυημένο για κάθε τυχερό,καθώς η τυχών ύπαρξη και άλλων νικητών ,έχει ώς αποτέλεσμα αυτό το ποσό να μοιραστεί ισόποσα.Στην εξίσωση θα έπρεπε να προσθέσουμε και την περίπου 20% απώλεια που θα έχει κάποιος νικητής στο ποσό που κέρδισε λόγω φορολογίας,αλλά για χάρη της απλότητας αυτήν την παράμετρο δεν θα την λάβω υπ'όψη .
Έτσι λοιπόν το payout του ΟΠΑΠ σε μια συνηθισμένη κλήρωση του τζόκερ για την μεγάλη κατηγορία είναι 1,000,000€ προς 12,217,590 € ,ή αλλιώς το «συγκλονιστικό» 8,2% !
Κανονική ληστεία !
Οπως καταλαβαίνετε είναι αστείο να μιλάμε για value σε μια κανονική κλήρωση τζόκερ.
Τί γίνεται όμως με τα συνεχόμενα τζακ ποτ;
Αν το ποσό που κερδίζουν οι νικητές της πρώτης κατηγορίας ξεπερνάει τα 12,217,590 €  στα 0,50€ στήλης και άρα έχουμε δίκαιο payout σε σχέση με την απόδοση που ρισκάρουμε τα χρηματά μας,τότε ενδεχομένως να αξίζει να παραβλέψεις την πιθανότητα πως ίσως μοιραστείς τα κέρδη σου με άλλους νικητές σαν και εσένα και να ρισκάρεις τα 0,5 λεπτά του ευρώ.


Απο κει και πέρα αν θέλεις να ρισκάρεις 0.5€ για να κερδίσεις 1,000,000€  ,μην το κάνεις με τους άθλιους όρους του ... 8,2% payout μιας κλήρωσης του τζόκερ (εκτός και αν μιλάμε για τις συνθήκες της προηγούμενης παραγράφου).

Κάνε το βελτιώνοντας τους όρους προς όφελός σου!

                             

Μια ιδέα είναι η παρακάτω:

Πάιξε τα  0.5€ σε παρολί 12 τυχαίες ισοπαλίες  απόδοσης 3,35 η κάθε μια , σε κάποιον μπουκμέηκερ με payout για το κάθε μάτς 94%.Κερδίζεις 1,000,000€ περίπου και χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να τα μοιραστείς με κάποιον άλλο νικητή,ενώ το συνολικό payout του παρολί είναι το τεράστιο 48% σε σχέση με το ληστρικό 8,2% μιας συνηθισμένης κλήρωσης τζόκερ.

Θέλεις την ασφάλεια του ΟΠΑΠ μια και το ποσό του κέρδους είναι αρκετά μεγάλο;
Παίξε τις παραπάνω ισοπαλίες με τις ίδιες αποδόσεις εκεί ,για το ίδιο κέρδος ρισκάροντας πάλι 50 λεπτα του ευρώ.
Το συνολικό payout θα είναι γυρω στο 19% ,περίπου 2,5 φορές μεγαλύτερο απο το 8,2% μιας συνηθισμένης κλήρωσης τζόκερ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου