Σελίδες

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Τα μεγάλα αουτσάιντερ βλάπτουν την υγεία της τσέπης.








Τουλάχιστον στην Αγγλία και συγκεκριμένα στην Πρέμιερ Λιγκ και στην Τσάμπιονσιπ (too lazy για να ασχοληθώ με Λιγκ1 & 2 αν και αν υπάρξει ενδιαφέρον θα κάνω σχετική ανάρτηση στο μέλλον).

Οι αποδόσεις είναι κλεισίματος  της Pinnacle ,που εγγυώνται μη πετσοκομμένα αουτσάιντερ και αφορούν εντός και εκτός εδρας μάτς της Πρεμιερ Λιγκ και της Τσαμπιονσιπ των σεζόν 2013 εως και 2017.
Κριτήριο είναι η ύπαρξη μεγάλου αουτσάιντερ  με απόδοση ίση ή μεγαλύτερη του 10,00.

Στην Πρεμιερ Λιγκ ο παίκτης που θα πόνταρε τυφλά σε τετοιους αγωνες στην απόδοση του αουτσάιντερ θα έχανε 481€ απο τα χρήματά του και θα είχε yield -12,80% ,ενω ο παίκτης που θα έκανε το ίδιο στην Τσαμπιονσιπ θα έχανε 500€ και θα είχε yield -100,00% (!) (ναι δεν είναι τυπογραφικό,ουτε ενα ματς δεν επαληθεύτηκε)




Τρέφω απεριόριστη εκτίμηση και σεβασμό για τους παίκτες που επιλέγουν να ποντάρουν αουτσάιντερ (όπως και οποιαδήποτε άλλη απόδοση) και το κάνουν μέσα απο την μελέτη που διαμορφώνει τελικά την άποψη τους για το μάτς.
Υπάρχει μάλιστα παίκτης σε γνωστο φόρουμ που έχει «εξωγήινα» αποτελέσματα μέσα απο το παιχνίδι του την σεζόν που διανύουμε ποντάροντας αποκλειστικά τέτοιες αποδόσεις.
  Απο την άλλη όμως μου προκαλεί αηδία και θυμό η επίθεση ,η περίσσεια ειρωνεία και το στοιχηματικό bulling που δέχονται παίκτες οι οποίοι επιλέγουν να παίζουν μικρότερες αποδόσεις ,που πολλές φορές ίσως και να τις συνδυάζουν σε κάποιο παρολί.
Τα κριτήρια των ανθρώπων που επιτίθενται σε αυτούς τους παίκτες είναι σαθρά ,στηριζόμενοι σε μια εσφαλμένη  λογική που τους έχει καλλιεργηθεί ολα αυτα τα χρόνια πως δήθεν το  value μπορεί να υπάρχει μόνο σε  αποδόσεις αουτσάιντερ.
Ε κάτι τετοιο λοιπόν δεν ισχύει και φυσικά δεν επαληθεύεται απο τα δεδομένα.
Στην περίπτωση μάλιστα της Τσάμπιονσιπ,αν κάποιος έπαιζε τυφλά τις αποδόσεις των φαβορί θα είχε ένα yield του 10,36%!

Δεν πρέπει στοιχηματικά το ελληνικό betting community να γυρίσει στον ΟΠΑΠικό σκοταδισμό  προηγούμενης 10 ετιας όπου οι  αστήριχτες διαπιστώσεις περί “σωστού” τρόπου στοχοίματισμού το μόνο που καταφέρνουν είναι να κρατούν στην επικαιρότητα  περίεργους τύπους,που  βασίζουν την ίδια τους την  ύπαρξη σε αυτή την δογματική αντίληψη περι στοιχήματος ,που οι ίδιοι είτε  ηθελημένα ,είτε λόγω ατόφιας βλακείας μπολιασμένη με αρκετή έπαρση και ασχετοσύνη (συνήθως αυτά πάνε μαζί) κρατάνε στην επιφάνεια ,που το μόνο που τους βοηθάει είναι να κρύβουν κάτω απο τα χαλί την στοιχηματική ανεπάρκειά τους αλλά κυρίως την χασούρα τους.

Την επόμενη φορά που θα ακούσετε εκφράσεις του τύπου "χάνω,αλλά τουλάχιστον δεν παίζω τα 1,50 που είναι η χαρά των μπουκ "  περιφρονήστε  και απομονώστε αυτούς που χρησιμοποιούν τέτοιες λογικές.
Ο πάικτης που κατανοεί τα βασικά του στοιχήματος θα πρέπει να έχει την αυτονόητη ελευθερία να παίζει τα 1,30 ,τα 1,50 ,τα 2,00 και τα 10,00 που ο ίδιος επιλέγει ,χωρίς τους εξυπνάκηδες στον ρόλο της αστυνομίας του στοιχήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου