Σελίδες

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Ανάλυση της Κατοχής Μπάλας για τις 16 καλύτερες ομάδες του Τσάμπιονς Λίγκ

Με τα χτεσινά τελευταία μάτς των ομίλων ,έχουμε πλέον τις  ομάδες που τερματίσανε 1ες ή 2ες στα γκρουπ τους και συνεχίζουνε στην επομενη φάση των 16 στο θεσμό του Τσάμπιονς Λίγκ.Ενα ποιοτικό στοιχείο που μας βοηθάει να καταλάβουμε τον τρόπο με τον οποίο η καθε μια απο αυτές τις ομάδες αναπτύσσεται στο χορτάρι οταν έχει την κατοχή της μπάλας,ειναι σίγουρα οι μορφές της πάσας που επιλέγει κατά την κυκλοφορία της μπάλας.
Για να συμβει αυτό πρέπει να υπάρχουνε 2 προυποθέσεις:α) Το γενικό πλάνο ανάπτυξης μιας ομάδας,οπως το καθορίζει ο προπονητής και β) οι κατάλληλοι παίκτες,οπου με τα ποδοσφαιρικά προσόντα τους μπορουνε να φέρουν εις πέρας αυτό το γενικό πλάνο.
Τα παραπάνω αποτυπώνονται  περίτρανα στους παρακάτω πινακες με τα στατιστικά της πάσας που επιλεγουνε οι ομαδες οταν εχουν την μπάλλα στην κατοχή τους και μπορουν να μας βοηθήσουν να εξαγουμε χρησιμα συμπερασματα όσο αφορα το στυλ παιχνιδιού τους.


1.Κοντινές Πάσες




Μπαρτσελονα στην κορυφή και λιγο ποιο πίσω η Μπάγερν Μονάχου.Σαφες δειγμα ειδικά για αυτες της 2 ομαδες το πόσο αρέσκονται να κανουν ασφαλείς πάσες κατα την διαρκεια της κατοχης της μπάλας ,που ειναι και υπερ τους σε συντριπτικο ποσοστο  στα ματς που αγωνίζονται.Δειγμα βεβαια και των εξαιρετικων μεσων ποτ διαθετουν αλλά και της φιλοσοφιας των προπονητών τουςΕιδικα για τους Γερμανους θεωρω οτι αυτο το στυλ ειναι και μια πινελια Γκουαρντιολα,που εφερε μαζι του απο την Βαρκελωνη.Στο τελος του πινακα Μιλαν και Ολυμπιακος,με σαφες προβλημα στο να κρατησουν με ασφάλεια την μπάλα και να δημιουργησουν πασες με σιγουρια.

2.Καθετες Μπαλιες





Και εδω στην κορυφη οι 2 ομαδες  με τους ποιοτικοτατους μεσους τους αλλα και φιλοσοφία "στρωτου" παιχνιδιου που διαθετουν στο παιχνιδι τους.Αρνητικος πρωταγονιστης ο Ολυμπιακος που σε ολόκληρο Τσαμπιονς Λιγκ δεν κατάφερε να περασει μια καθερη μπαλιά στα ματς που αγωνίστηκε.




3.Σεντρες




































Στην κορυφή η Μπάγερν λόγω των εξαιρετικών Ριμπερι ,Ρομπεν στα ακρα αλλά και των ψηλών φορ που διαθέτει οπως ο Μιουλερ και ο Ματζουκιτς.Απο την αλλη η Μπαρτσελόνα δεν προτιμα τις σεντρες για ευνόητους λόγους,αλλα η εκπληξη πιστευω οτι ηταν η Ρεαλ που πιστευα οτι τις συχνες πλαγιοκοπήσεις της ,θα τις τελειωνε συχνότερα με σέντρα και θα βρισκοτανε σιγουρα ψηλοτερα σε σχεση με τους Καταλανούς.


4.Μακρινες Μπαλιες/Γεμισματα




Η αλλιώς "η αναπτυξη των αδυναμων" ,αν εξαιρεσουμε την Ρεαλ Μαδριτης και την Τσελσι.
Γενικα ομάδες που φιγουραριζαν ποιο χαμηλά σε αλλους ποιο ορθοδοξους τροπους ανάπτυξης,πλέον εδω ειναι αρκετά ψηλότερα.Γαλατα,Ολυμπιακος,Ζενιτ,Σαλκε αρκετά ψηλά σε αυτον τον πινακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου