Σελίδες

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Βελτιώνοντας το μοντέλο των Αναμενόμενων Γκολ






Σε προηγούμενη δημοσίευση στο παρών blog είχα αναφερθεί στο εργαλείο των Αναμενόμενων Γκολ που κερδίζει συνεχώς έδαφος  - για να μην πώ οτι έχει γίνει ο κανόνας- στο football analytics community του διαδικτύου,στην ανάλυση ενος ποδοσφαιρικού αγώνα .
Στην συγκεκριμένη δημοσίευση περιγράφεται αναλυτικά το τι είναι τα Aναμενόμενα Γκόλ  και ο τρόπος που υπολογίζονται,ενώ μπορείτε να διαβάσετε και τις λεπτομέρειες για ενα απλό μοντέλο Αναμενόμενων Γκολ με εξαιρετικά περιορισμένες ζώνες για τα σούτ,που έχω δημιουργήσει.
Το συγκεκριμένο απλό μοντέλο πλέον έχει υποστεί μερικές πολύ κρίσιμες βελτιώσεις :

Πρώτα απο όλα άλλαξε ο αριθμός των ζωνών των σουτ που ανέβηκε στις 20 σε σχέση με τον «φτωχό» αριθμό των 3 ζωνών του αρχικού μοντέλου.
Αυτό μου προσφέρει μια τεράστια άνοδο στην ακρίβεια με την οποία υπολογίζω τα γκόλ που αναμένω απο το κάθε σουτ ,καθώς οι θέσεις των σούτ και τα γκολ που αναμένονται να παρεαχθούν πλέον αποτυπώνονται με εξαιρετικά μεγαλύτερη λεπτομέρεια.
Πλέον η απεικόνιση των ζωνών είναι η παρακάτω




Μια δεύτερη κρίσιμη αλλαγή στο μοντέλο είναι πλέον πως υπάρχει με μεγαλύτερη ακρίβεια η αξιολόγηση για το πόσα γκόλ "αξίζει" η προσπάθεια σε περίπτωση που μιλάμε για κεφαλιά και όχι για σουτ,βοηθώντας έτσι ώστε να υπάρξει ενα ποιοτικό άλμα στα παραγόμενα αποτελέσματα.

Η 3η και τελευταία κρίσιμη βελτίωση στο μοντέλο των Αναμενόμενων Γκόλ είναι η ενσωμάτωση των πέναλτι και των ελέυθερων χτυπημάτων φάουλ στα σουτ που αξιολογούνται,βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο το τελικό αποτέλεσμα.

Για την καινούργια στοιχηματική σεζόν θα υπάρξει συχνή ανάλυση αγώνων με το συγκεκριμένο μοντέλο (έχω ενα προβληματισμό αν αυτή την ανάλυση θα την κάνω μέσα απο το μπλόγκ ή απο το φόρουμ του infobeto που είμαι μέλος,μια και θα ήθελα αυτός εδω ο χώρος να μην γεμίσει με επαναλαμβανόμενα πόστ πάνω σε συγκεκριμένο αντικείμενο, τα οποία θα «θάψουν»  παλαιότερα με αρκετή και μεγάλη ποικιλία πληροφορίας γύρω απο το στοίχημα,αλλά το κυριότερο πως η αμεσότητα επικοινωνίας ενός φόρουμ δεν μπορεί να συγκριθεί με ενα blog όταν μιλάμε για τέτοια "δυναμικά" θέματα) και η αρχή θα γίνει αρκετά σύντομα με τον τελικό του Euro 2016 μεταξύ της Πορτογαλίας και της Γαλίας.
Σε περίπτωση που αποφασίσω να κάνω αυτές τις αναλύσεις αγώνων μέσω του φόρουμ του infobeto θα ενημερώσω με το λινκ του θέματος στα σχόλια της παρούσας δημοσίευσης.

 

1 σχόλιο: