Σελίδες

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Κερδίζοντας απο τον τραυματισμό του Ρονάλντο στον τελικό του Euro 2016





Ένα απο τα περιστατικά που σημάδεψε τον δραματικό τελικό του Euro 2016 μεταξύ της Πορτογαλίας και της Γαλλίας ,ήταν ο τραυματισμός και τελικά η αποχώρηση απο το ματς του σούπερ σταρ των Πορτογάλων Κριστιάνο Ρονάλντο,έπειτα απο μια απεγνωσμένη προσπάθεια για περίπου 15 λεπτά μετά τον τραυματισμό του να κρατηθεί στο παιχνίδι.
Εκτός απο το ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον που προκάλεσε κατα την διάρκεια του ματς αυτή η εξέλιξη,είχε και ιδιαίτερα μεγάλο αντίκτυπο στις ζωντανές αποδόσεις των εταιριών στοιχήματος.
Πώς αλήθεια αξιολόγησε η στοιχηματική αγορά αυτό το γεγονός;
Ποιά η μεταβολή της απόδοσης τόσο για την Πορτογαλία όσο και για την Γαλλία στο live και πώς  θα μπορούσε κάποιος παίκτης στοιχήματος που είχε την σωστή εκτίμηση των fair αποδόσεων να εκμεταλλευτεί αυτή την βίαιη μεταβολή των αποδόσεων προς όφελός του;

Το χρονικό του τραυματισμού του Κριστιάνο Ρονάλντο


8' λεπτό:Ο Παγιετ μαρκάρει άτσαλα τον Πορτογάλο άσο,με αποτέλεσμα ο τελευταίος να πέσει στο χόρτο σφαδάζοντας και κρατώντας το χιλιοταλαιπωρημένο απο τραυματισμούς αριστερό του γόνατο.


16'-18' λεπτό:Ο Ρονάλντο κουτσαίνει και τελικά ξαπλώνει στο χορτάρι.Μεταφέρεται εκτός αγωνιστικού χώρου για να υπάρξει εκ νέου περιποίηση του ποδιού του,ενώ ο Κουαρέσμα ξεκινάει προθέρμανση.Ο Ρονάλντο μπαίνει ξανά  στον αγωνιστικό χώρο,αλλά πλέον είναι εμφανές οτι μόνο με θαύμα θα καταφέρει να συνεχίσει το ματς.

24' λεπτό:Ο Ρονάλντο αποχωρεί με λυγμούς πάνω σε φορείο.Αντικαθίσταται απο τον Ρικάρντο Κουαρέσμα.


Παρακάτω βλέπετε την μεταβολή της απόδοσης για την νίκη της Γαλλίας και της Πορτογαλίας ενώ οι παραπάνω χρονικές στιγμές του τραυματισμού του Ρονάλντο και στους 2 πίνακες αποτυπώνονται με τις κάθετες γραμμές του αντίστοιχου χρώματος ενω η τελευταία χρονική στιγμή την πράσινη οριζόντια γραμμή.
Οι αποδόσεις είναι απο το live της bet 365 και ο άξονας Χ έχει τιμές απο τα λεπτά του μάτς

Οι αποδόσεις για νίκη της Πορτογαλίας






Οι αποδόσεις για νίκη της Γαλλίας





Ένα πρώτο συμπέρασμα βλέποντας τους 2 παραπάνω πίνακες ,είναι πως η αγορά αντέδρασε μάλλον υπερβολικά στην προοπτική οτι ο Πορτογάλος σταρ θα εγκατέλειπε το παιχνίδι.
Η απόδοση για νίκη της Γαλλίας σημείωσε απότομη πτώση  και απο το 2.10 έφτασε στο 1.80 την στιγμή που ο Ρονάλντο δεχοτανε για 2η φορά τις περιποιήσεις του ιατρικού τιμ της Πορτογαλίας,ενώ αντίστοιχα η νίκη της Πορτογαλίας εκτοξεύτηκε απο το 4.6 στο 6.9 !
Οταν τελικά ο Κουαρέσμα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 24',οι υπερβολικές αντιδράσεις της αγοράς είχαν διορθωθεί στο 1.90 για την νίκη της Γαλλίας και στο 6.00 με 6.30 για την νίκη της Πορτογαλίας για το επόμενο 10λεπτο (πράσινη οριζόντια γραμμή).


Κερδίζοντας απο την προσωρινά inefficient αγορά


Ο παίκτης που θα μπορούσε να εκτιμήσει σωστά τις αποδόσεις για την συγκεκριμένη χρονική στιγμή θα μπορούσε να παίξει μια πολύ καλή value απόδοση του 6.90 στην νίκη της Πορτογαλίας,ενώ θα μπορούσε να αποφύγει την «κακοτοπιά» μιας εντελώς κακής και χωρίς αξίας απόδοσης του 1.80 για την Γαλλία.
Πως είπες αγαπητέ μου αναγνώστη?
Μπορώ πίσω απο την οθόνη μου και τα δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα καλωδίων να μαντέψω την ερώτησή σου :) :
«Το μάτς έληξε ισοπαλία στην κανονική του διάρκεια,αρα πως κερδίζουμε απο την απόδοση του 6.90 που παίξαμε στην Πορτογαλία;»

Υποθέτω οτι θα συνεχίσεις και αύριο να παίζεις στοίχημα οπότε  μακροπρόθεσμα κερδισμένος στο στοίχημα είναι εκείνος που παίζει value αποδόσεις και όχι κάποιο μέντιουμ με κληρονομικό χάρισμα,σαν και εκείνα που εκάναν την εμφάνιση τους σαν τα σαλιγκάρια στην βροχή  στα διάφορα στοιχηματικά στέκια,που προσπαθεί να μαντέψει το τελικό αποτέλεσμα.
Κέρδος στο Στοίχημα=Value απόδοση,βασικός και απαράβατος νόμος!
Μπορείς  επίσης να διαβάσεις και αυτό ,θα σε βοηθήσει αρκετά!

Ωραία όλα αυτά.
Πως μπορούμε να ξέρουμε αν η απόδοση είναι σωστή ή όχι στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή;
Φοβάμαι οτι ένα τέτοιο ερώτημα δεν έχει εύκολη απάντηση,καθώς προϋποθέτει εκτός απο εμπειρία και τεχνικές γνώσεις.
Πάντως μια καλή αρχή θα ήταν να διαβάσει κάποιος το άρθρο του stoiximaonline που αναφέρεται στην κατανομή poisson ,καθως αυτήν χρησιμοποιούν οι μπουκμέηκερς για τις αποδόσεις τους στο live και όχι μόνο.
Απο κει και πέρα υπάρχει και η εμπειρία αλλά και τα κριτήρια που χρησιμοποιεί ο καθένας μας στην στοιχηματική του αξιολόγηση σε ενα μάτς.
Μιλώντας για εμένα προσωπικά είμαι της cold blood άποψης οτι "η εικόνα που υπάρχει μεχρι στιγμής σε ενα ματς δεν σημαίνει οτι θα συνεχίσει να υπάρχει και στην συνέχεια του» ,οπότε στην απόδοση μου δεν ενσωματώνω την μέχρι εκείνη την στιγμή υπεροχή που μπορεί να έχει κάποια ομάδα.
Σαφως βέβαια οι απόψεις σε αυτό το θέμα είναι διαφορετικές και πολυδιάστατες και ενδεχομένως δεν υπάρχει "σωστή" ή "λάθος" άποψη...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου