Σελίδες

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Κολυμπώντας στο shark tank της στοιχηματικής αγοράς





Όταν σε πρόσφατη συνέντευξή του ο trading director της Pinnacle,Marco Blume ρωτήθηκε για το μυστικό της επιτυχίας της εταιρίας ,απάντησε  πως δεν είναι άλλο απο το ανίκητο μοντέλο της .
Πράγματι η Pinnacle  προσφέρει εκπληκτική ακρίβεια στις αποδόσεις της,καθιστώντας έτσι εύκολο για την εταιρία να εφαρμόσει μια αρκετά ελκυστική γκανιότα και να προσελκύσει πλέον μοιρασμένη δράση σε αυτές. Αυτή η διαδικασία είναι κάτι που  με έχει απασχολήσει μέσα απο προηγούμενες αναρτήσεις αυτού του blog όπου λίγο πολύ περιγράφεται ,με αρκετές εικασίες ειναι η αλήθεια,το μοντέλο που χρησιμοποιούν οι sharp bookmakers για να φτάσουν σε αυτό το αποτέλεσμα όσο αφορά τις αποδόσεις τους.
Εκείνο που μου προξένησε εντύπωση στην συγκεκριμένη συνέντευξη ,δεν είναι τα παραπάνω λίγο πολύ γνωστά πλέον για όσους ασχολούνται με το στοίχημα ορθολογιστικά και όχι με πρακτικές «μάγου της φυλής»,αλλά η απάντηση που δόθηκε απο τον διευθυντή του τμήματος trading της εταιρίας στην ερώτηση για το αν φοβάται τον ανταγωνισμό σε περίπτωση που κάποιος άλλος παίκτης της αγοράς θα θελήσει να μιμηθεί το μοντέλο της Pinnacle και να πάρει μερίδιο απο την πίτα.
Η απάντηση σχεδόν κυνική και με αρκετή δόση ευχαρίστησης:
«Θα αιμορραγήσουν οικονομικά όσοι το επιχειρήσουν και μάλιστα αρκετά.Τους εύχομαι καλή τύχη στο Shark Tank»

Shark Tank ή Δεξαμενή με τους Καρχαρίες στα ελληνικά...
Δεν νομίζω να έχει δοθεί πιο εύστοχος ορισμός που να περιγράφει την στοιχηματική αγορα.
Η αθροιστική σοφία των betting syndicates,των sharps,των insiders,των quants ακόμα και των arber και των public/square παικτών που μέσα απο την ροή των χρημάτων τους καταφέρνουν να δημιουργήσουν σχεδόν με τρόπο μεταφυσικό μέσα απο το bookmaking model της εταιρίας τις ακριβείς αποδόσεις που τόσο έχει ανάγκη ώστε να είναι κερδοφόρα.
Αποδόσεις που στην τελική τους μορφή είναι ανίκητες και όποιο value εχει υπάρξει ,έχει εξανεμιστεί.

Όταν παίζεις στοίχημα η αλήθεια είναι οτι απέναντί σου δεν είναι ο bookmaker.
Ο bookmaker είναι ο μεσάζων έναντι κάποιου fee.
Απέναντί σου στην πραγματικότητα είναι το shark tank που αποτελεί την στοιχηματική αγορά και είναι έτοιμο να κατασπαράξει την Αξία που ενδεχομένως να έχουν οι αποδόσεις κάποια χρονική στιγμη.
Πριν παίξεις στοίχημα ,καλό είναι να γνωρίζεις τι έχεις να αντιμετωπίσεις.
Είσαι έτοιμος να κολυμπήσεις πλάι με τους καρχαρίες;
Η ποιο συνετή απάντηση θα ήταν το όχι.
Σε περίπτωση όμως που το επιχειρήσεις ,καλό είναι να έχεις θέσει ρεαλιστικούς και προσγειωμένους στόχους.
Καρχαρίες είναι δίπλα σου,όχι χρυσόψαρα!

3 σχόλια:

  1. Οι κερδισμένοι είναι μαρίδες κολλημένες πάνω στον καρχαρία. Το υπόλοιπο 90-95% των παικτών της αγοράς είναι πλαγκτόν που πηγαίνει όπως το πάει το ρεύμα! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μόλις ανακάλυψα το blog σου, και χαίρομαι για αυτό! φαίνεται πολύ ενδιαφέρον

    ΑπάντησηΔιαγραφή