Σελίδες

Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Κερδίζοντας την στοιχηματική αγορά στο Λίβερπουλ - Μπαρτσελόνα




Στο χθεσινό πόστ με την στοιχηματική ανάλυση του Λίβερπουλ - Μπαρτσελόνα η επιλογή της ισοπαλίας με απόδοση 3.95 ήταν ενα value του 7% ,καθώς η απόδοση έκλεισε στο 3.75 στην Pinnacle.
Το στοίχημα χάθηκε μεν αλλά απο την στιγμή που τοποθετήθηκε ακόμη και στην value τιμή του 3.95 αυτό ηταν το ποιο πιθανό,μια και η απόδοση ακόμα και του 3.75 που έκλεισε εν τέλη σημαίνει έτσι και αλλιώς μια πιθανότητα επαλήθευσης του 26,66%.
Δηλαδή περίπου 73,34% πιθανότητα το στοίχημα να μην κερδίσει.
Αυτό που μένει βέβαια είναι οτι  αυτή η επιπλέον αξία του 0,20 που πήρα στην απόδοση θα μου δίνει τελικά κέρδος μακροπρόθεσμα αν καταφέρνω να παίρνω στο παιχνίδι μου τετοιου είδους στοιχήματα στην πλειοψηφία: Στοιχήματα δηλαδή που οι αποδόσεις που ποντάρω να πέφτουν και να κλείνουν σε ποιο χαμηλές τιμές πριν την έναρξη του ματς.
Αυτό είναι που οι Αμερικάνοι αποκαλούν ¨"beating the closing line".
Να κερδίζεις δηλαδή τις τελικές αποδόσεις της στοιχηματικής αγοράς.
Φυσικά κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο ειδικά σε αγορές μεγάλης ρευστότητας όπως ενας ημιτελικός του Τσάμπιονς Λιγκ.
Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει συχνά ,τότε ή το μοντέλο αξιολόγησης είναι στο σωστό δρόμο ή ειναι προϊόν εξαιρετικής τύχης.
Φυσικά ελπίζω το πρώτο όσο και αν κάτι τέτοιο μοιάζει ισως ουτοπικό,ειδικά για τέτοια παγκόσμια στοιχηματικά γεγονότα.
Το δείγμα πάντως στο προσωπικό μου παιχνίδι φέτος που ασχολήθηκα κυρίως με την ελληνική Σουπερ Λιγκα που οι αποδόσεις της είναι αρκετά λιγότερο efficient και πολύ λιγότερο data driven ,ηταν κάτι παραπάνω απο ενθαρρυντικό.
Ηταν εξαιρετικό.
Βέβαια απο τον Οκτώβρη και μετά παρ οτι είχα ένα πολυ καλό ξεκίνημα στην αγορα του 1Χ2 αποφάσισα να παίζω στο βασικό line του ασιατικου χαντικαπ (αποδόσεις κοντα στο +-2.00),καθως προτίμησα να έχω μικρότερο variance στα αποτελέσματά μου ακόμα και αν δεν έπαιρνα  πολλές φορές το ίδιο expected value απο την αγορα του 1Χ2.

Οπότε η απόδοση της ισοπαλία στο 3.95 που πόνταρα ήταν value,αλλά το στοίχημα χάθηκε.
Οπως και να έχει πάντως πάντα είναι ενα όμορφο συναίσθημα να νικάς την αγορα σε ενα ματς του Τσαμπιονς Λιγκ...Και τι ματς!

3 σχόλια:

  1. Καλησπερα
    Καταρχην να πω οτι στεναχωρεθηκα περισι που ειδα οτι πηρες την αποφαση να σταματησεις.Με χαρα μου βλεπω οτι επαιζες ολη τη χρονια και δηλωνεις κερδισμενος , μπραβο !
    Αξιολογα αυτα που γραφεις , σε αλλα συμφωνω σε αλλα διαφωνω αλλα αυτο εχει μικρη σημασια .
    Ειναι ξεκαθαρο οτι εισαι γνωστης γου στοιχηματος , αρα εχεις να προσφερεις στη στοιχηματικη κοινοτητα οποτε υπαρχει ενας καλος λογος να συνεχισεις να γραφεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και απο εμένα.
      Σταμάτησα αναγκαστικά να παίζω τις εκτός αγοράς αποδόσεις των soft bookmakers λόγω λιμιτ,τα οποία τα έφαγα Φθινόπωρο του 17.
      Ξανάρχισα ενα χρόνο μετά αρχές του Σεπτέμβρη του 18 ,δουλεύοντας ολη την χρονιά του «διαλείμματος» το μοντέλο μου και πλέον παίζω επιλογές βάση δικιάς μου pregame αξιολόγησης.

      Ναι φέτος πήγε καλά. ,κυρίως λόγω Σουπερ Λιγκας που έχει κάποια περιθώρια λάθους (αρκετά θα έλεγα) η αγορά.
      Ειχα ξεκινήσει να ανεβάζω στο twitter το παιχνίδι μου,κυρίως για λόγους αυτοπειθαρχίας αλλά παραήταν χρονοβόρο και εν τέλη με αποσπούσε.
      Πάντως και στην τύχη αν έπαιζε κάποιος φέτος στην Σουπερ Λιγκα βάση δυναμικότητας θα είχε καλές πιθανότητες να είναι θετικός (μόνο η Αεκ αποδείχθηκε κουτσό άλογο).

      Ελευθερα γράφεις την διαφωνία σου και οτι άλλο θέλεις.
      Αυτό είναι το νόημα της κοινότητας ετσι και αλλιώς.

      Εξάλλου δεν είναι πάντα θέμα σωστού ή λάθους το στοίχημα,αλλά συνάρτηση της προσωπικής αντίληψης που έχει ο καθένας και εν τέλη ευχαρίστηση που αντλεί απο την προσέγγισή του.

      Γνώστης δεν είμαι,κάθε άλλο.
      Χομπίστας που προσπαθεί ειμαι και ενδεχομένως αιρετικά σε σχέση με την επικρατούσα στοιχηματική θρησκεία :)

      Μια και είπες για την στοιχηματική κοινότητα ,που την είδες αλήθεια;
      Ολα τα blogs που ήξερα στην Ελλάδα σταματήσανε.
      Το στοίχημα εχει περάσε στην εποχή των sites της αυστηρής ενημέρωσης/προσνωστικών είτε στα ξερά τιπστεράδικα που στο πίσω μέρος του μυαλού τους θέλουν να γίνουν συνδρομιτικά και φυσικά στα συνδρομιτικά.
      Σημεία των καιρών με την ιστορία να επαναλαμβάνεται.

      Στοιχηματική μπλογκοσφαιρα για μένα ήταν πάνω απ όλα το προσωπικό ύφος γραφής που είχε ο καθένας,η ποικιλομορφία στην προσέγγιση της εκαστοτε θεματολογίας ,το λιθαράκι μέσω της ατομικής εξειδίκευσης του καθε μπλογκερ.

      Ισως βέβαια και να τα παραλέω και να γίνομαι ρομαντικός οπως οι παλαιοροκάδες που αναπολούν το 70 που μονο τοτε άξιζε το ροκ :)

      Πάντως αν γνωρίζεις κάποιο μπλογκ γράψτο μου και γιατί όχι να μην ξεκινήσεις κάτι δικό σου.
      Την γωνιά σου να γράφεις οτι σου άρεσει κ οτι σε γεμίζει.

      Χάρηκα που πέρασες απο την στοιχηματική μου γωνιά,ειχε περάσει και ο nklaps αλλά το σχόλιο του το είδα μετά απο 6 μήνες (κυριολεκτικά!)που ξαναεγραψα ανάρτηση,αφού μέχρι τότε προσπαθούσα να συνέλθω απο τις σφαλιάρες των τρεηντερς με τους περιορισμούς!

      Διαγραφή
    2. Ναι , οντως , δεν υπαρχει στοιχηματικη κοινοτητα .Αυτο εννοουσα κι εγω :)
      Χομπιστας μεν αλλα με γνωσεις , αρχες , και συστημα .Δεν ειπαμε οτι ειναι κανεις επαγγελματιας :) , χομπιστες με αγαπη στο στοιχημα και στο ποδοσφαιρο :) .
      Θα περναω απ τη γωνια σου να διαβαζω νεα σου .
      Εχω την εντυπωση οτι και ο nklaps δε θ αργησει να εμφανιστει :)

      Διαγραφή